gummifigurer

Aktiviteter ute

Når været er fint og temperaturen er godt på plussiden er det gjerne enklere å få barna ut for å leke. Selvsagt hjelper det også dersom det er tilrettelagt for aktiviteter ute. Har barna mange ting å leke med utendørs, uansett om det er i hagen, i barnehagen, på skolen eller på lokalområdets lekeplass, så er sjansene store for at de er mye ute og hygger seg. Det er ikke alltid det krever noen større investeringer å gjøre uteområdet litt mer attraktivt, noen få lekeapparater kan gjøre en stor forskjell.

Spill i hagen

Mange barn liker å spille spill og hva er bedre enn kunne spille ute på lekeplassen eller f.eks. i hagen? Det finnes flere ulike spill som er enkle å sette opp og som heller ikke tar mye plass. Et av de mer populære spillene er bondesjakk. Dette er et spill som fenger stort sett alle barn og kan benyttes av både de minste samt de litt større barna. Spillet har en bredde på rundt 60 centimeter og krever derfor ikke den store plassen. Dette og andre lignende spill blir satt opp med fundamenter av betong og en solid stålramme. Da tåler de mye og kan brukes uansett om det er fint vårvær eller midt på vinteren.

Andre spill av samme typen er de såkalte kulelabyrinter. Disse tar heller ikke mye plass og måler knapt en meter i høyden, bredden og lengden. Her kan flere barn spille sammen for å se om de klarer å få kulen gjennom den runde labyrinten. Fordelen med slike spill er at barna lærer samtidig med at de leker og har det gøy ute i frisk luft. Så langt er det ingen barn som har tatt skade av det.

Gummifigurer

Andre morsomme leker som kan brukes ute i all slags vær er gummikuler og figurer. De tar heller ikke mye plass og kan pakkes sammen når de ikke skal brukes. For de minste er det morsomt å leke med gummifigurer. De finnes i flere former, som blant annet sopper, elefanter, neshorn eller dromedarer. De er velegnet til å klatre på og utgjør heller ingen stor risiko for ulykker. De høyeste er 60 cm og produsert i gummi slik at de ikke gjør noen skade om et barn faller ned fra dem. Det er også mulig å trene balansen på gummisteg, slik at de både lærer og har det gøy på samme tid. For de litt større barna er gummikulene veldig morsomme. De fås i mange varianter og kan brukes til det meste. Det er mulig å både trille dem eller klatre på dem. De minste er på 35 cm i diameter og de største opp mot 70 cm i diameter. De er produsert i resirkulerbart gummi, som er et utrolig slitesterkt materiale.

Kategori: Helse og livsstil