Frisør

Jobb som frisør mens du studerer

Mange velger frisøryrket av forskjellig grunner. Noen ønsker en karriere som frisør, mens andre benytter yrket som en mulighet for å tjene penger mens man studerer et annet fag. Dette betyr selvfølgelig ikke at man ikke leverer en kvalitetstjeneste mens man jobber som frisør bare fordi man ønsker en annen karrierevei. De fleste som velger denne måten å nå målet sitt på, tar en fullverdig frisørutdannelse og utvikler herfra veien videre. Det er mange muligheter videre fra et fagbrev som frisør. Man begrenser fremtiden lite ved å velge dette som yrke, selv om mange tror at man gjør det. Det kan bety at man bruker litt lenger tid på veien til det yrket man ønsker, men man kan da ende opp med mindre gjeld enn andre som studerer mot samme mål.

Mange tror man er bundet i forhold til en vei mot et endelig mål i sine studier, men sannheten er at man har mange mulige veier. Selv lærere og rådgivere vet ikke alltid hvilke muligheter som finnes. De rådgir i forhold til raskeste vei til målet, men mange kan ønske en annen vei av personlige eller økonomiske grunner. Selv om man i Norge har mulighet til å benytte seg av studielån for å oppnå målet sitt, så er det mange studenter som innser at man gjerne heller skulle ha betalt sin vei gjennom studiet for å unngå at man fortsatt sitter med et studielån for en spennende utdannelse når alle man kjenner for lenge siden har betalt ut sine lån.

Videreutdannelse innen frisørrelaterte tjenester

Noen velger å jobbe noen år som frisør fordi man ønsker en utdannelse innen et fag som er en naturlig videre vei etter man er blitt frisør. Da gir frisøryrket mange muligheter i forhold til å praktisere hva man lærer på veien eller for å få en følelse av hva fremtiden bringer. Når man jobber som frisør innser man at det finnes mange forskjellige typer valg som gjør at man fortsetter å jobbe som frisør i en periode. Mange ønsker dette som sin karriere, men noen må også innse at det kan være krevende på fysikken. Ryggproblemer og senebetennelser er ikke en uvanlig grunn for at mange må gi opp yrket eller bevege seg over i en administrativ rolle. Mulighetene er mange for å benytte frisøryrket for å spesialisere seg på området, selv om noen må innse at fysikken ikke holder.

Ønske om en annen karriere

Det at mange ønsker seg en karrierevei innen frisøryrket eller andre yrker som er nært beslektet forhindrer ikke at mange velger dette som et yrke mens man studerer i en helt annen retning.

Frisøryrket krever mye trening og engasjement for at man skal være en dyktig frisør, men det betyr ikke at man ikke kan benytte dette som en løsning for å ikke ta opp unødvendig mye lån mens man studerer økonomi eller kunst. Hvis man ønsker et annet yrke enn det man har tatt fagbrev i, så ligger alt til rette for at man skal kunne gjøre det. Universitetskonseptet er lagt opp til at man skal ha mange muligheter til å velge. Når man begynner på universitetet så har man lagt opp en del programmer for at det skal være lettere for deg å velge. Men du har anledning til å søke deg inn i andre programmer hvis du ønsker det. Det er mulig at du må ta noen flere fag enn en standard grad krever hvis du har tatt en omvei for å oppnå målet ditt, men universitetssystemet gir deg mulighet til å velge mellom forskjellige løsninger for å ende opp med den tittelen du ønsker av de som er tilgjengelige.

Noen opplever fysiske utfordringer med frisøryrket

Noen ender opp med å måtte velge en annen karrierevei selv om de trives godt med valget de har gjort. Senebetennelser i forhold til frisøryrket er dessverre ikke uvanlig, og noen klarer ikke å bli kvitt disse. Da blir valget et annet yrke eller å sikte mot en administrativ rolle innen samme yrket.

Kategori: Forbrukertips

Stikkord: