Lån Uten Sikkerhet - Fordelene

Lån uten sikkerhet – Fordeler og ulemper

Burde du skaffe deg et lån uten sikkerhet? Svaret er avhengig av omstendighetene dine. Om du har et sterkt behov for penger, og ikke har noen eiendeler, men eier et kredittkort, kan et personlig lån uten sikkerhet absolutt være lurt. Dette er fordi at et lån gjennom kredittkortet er mye dyrere enn et forbrukslån. Men om du har noen eiendeler som eiendom, gull eller aksjer, er det lurt å ta et lån med disse eiendelene som sikkerhet siden disse lånene vil ha lavere rentesatser.

Trenger du penger raskt, men har ikke tiden til å gå igjennom lange behandlinger av dokumentasjon? Trenger du penger for å oppfylle behovene dine uten å måtte forklare grunnen til at du trenger lånet? Da er personlige lån geniale. De kan du enkelt få på så kort tid som 24 timer. Alt som trengs er at du fyller ut et søknadsskjema til utlåneren og sjekken blir levert til døren din innen få dager. I noen tilfeller, kan pengene også bli overført til bankkontoen din (om du har en sparekonto med utlåneren). Men før du skynder deg ut for å skaffe deg et personlig lån, er det viktig at du forstår fordelene og ulempene med et personlig lån, slik at du kan ta en informert avgjørelse.

Fordelene med et lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet tilbyr deg mange fordeler. Her er noen av de viktigste.

Fleksibilitet: Personlige lån kan brukes til mye. De kan bli brukt i mange forskjellige bruksområder, fra reisekostnader, medisiner, kjøp av nye smykker eller elektroniske gjenstander, eller til og med hus eller biler.

Rask tilgjengelighet: Det går veldig raskt å få seg et personlig lån. I noen tilfeller kan du til og med få det innen 24 timer. Så om du trenger penger, og det er en nødssituasjon, er personlige lån det beste alternativet.

Veldig lite dokumentasjon kreves: Normalt sett er det ikke mye dokumentasjon som kreves ved et personlig lån, sammenlignet med boliglån eller billån. Derfor går prosessen mye raskere.

Uten sikkerhet: Det er ikke nødvendig med sikkerhet for å få seg et slikt lån, og låneperioden er mye kortere sammenlignet med boliglån eller billån. Dette betyr mindre risiko for låntakeren, på grunn av at om du ikke skulle kunne betale lånet, vil sikkerheten din bli tapt ved andre typer lån. Siden personlige lån ikke krever sikkerhet, vil eiendelene dine være trygge. Dette gjør at slike lån er veldig attraktive for mennesker som ikke eier noen eiendeler som for eksempel bil, hus, aksjer osv.

Forbrukslån

Ulempene med et lån uten sikkerhet

Til tross for det gode inntrykket personlige lån gir, har de en god del ulemper også. De vesentligste er:

Høye rentesatser: Siden disse lånene ikke krever noen sikkerhet, blir de sett på som høy risiko av utlånerne. Derfor vil disse lånene ha veldig høye rentesatser, for å kompensere for denne risikoen.

Ingen delbetalinger: De fleste utlånere tillater ikke delbetaling av lån. Dette betyr at du ender opp med å betale lånet for hele perioden av lånet. Det kan bli ganske dyrt etterhvert, siden dine første avdrag går direkte til rentebetaling.

Krav om god kredittvurdering: På grunn av at disse lånene er ganske risikable, vil de fleste utlånere insistere på at låntakerne har god kredittvurdering. Så om du har en dårlig kredittvurdering, på grunn av at du ikke har klart å betale et tidligere lån, vil søknaden din bli avvist. Dette lånet følger altså strenge regler basert på kredittvurdering.

Variabelt lån og renter ut i fra kredittvurderingen din: Noen utlånere vil tilby lån til låntakere med dårlig kredittvurdering, men da vil de kun tilby mye mindre lån med høyere renter sammenlignet med de gitt til låntakere med god vurdering. Det vil også følge med strengere betalingsvilkår for disse låntakerne.

Burde du gå for det?

Svaret er avhengig av omstendighetene dine. Om du har et sterkt behov for penger, og ikke har noen eiendeler, men eier et kredittkort, kan et personlig lån absolutt være lurt. Dette er fordi at et lån gjennom kredittkortet er mye dyrere enn et personlig lån. Men om du har noen eiendeler som eiendom, gull eller aksjer, er det lurt å ta et lån med disse eiendelene som sikkerhet siden disse lånene vil ha lavere rentesatser. Du bør også tenke på hvor stor inntekt du har, og dine andre forpliktelser som boliglån, andre regninger eller andre utgifter. Du bør også være sikker på at du kan betale tilbake lånet. Om du ikke skulle få det til vil det ikke bare påvirke kredittvurderingen din, men det kan få deg i juridisk trøbbel.

Til slutt, bestem deg for om det er mulig å klare deg uten lånet. Selv om lånet kan være nyttig i visse situasjoner, som helsemessige nødsituasjoner, er det ikke sikkert det er nødvendig å bruke til, for eksempel, en ferie. Det er altså veldig viktig at du veier opp fordelene mot ulempene før du søker om et personlig lån.

Kategori: Privat økonomi