Personlig trener på treningssenter

Trening på treningssenter

Det kan være praktisk å være medlem på et treningssenter for å holde seg i form. Mange synes dette er praktisk og motiverende da du har anledning til å trene sammen med andre. Det kan likevel være lurt å ha en treningspartner slik at motivasjonen er på topp til å komme innom noen ganger i uken å trene i stedet for å falle for fristelsen å dra rett hjem å lage middag etter jobb når du skulle ha trent.

Flere typer treningssentre å velge mellom

Du har flere typer treningssentre å velge mellom. Noen treningssentre er fokusert på at du skal trene sammen med andre i en gruppe. Et eksempel på det er et mosjonssenter hvor du møter til faste tider og trener sammen med andre i en sal. Dette kan være godt nok for mange, og gi den motivasjonen som trengs. Det finnes også noen som forsøker nye løsninger hvor du for eksempel trener kun sammen med andre av samme kjønn på apparater hvor disse er satt opp slik at man trener i sirkel og bytter på apparatene så neste person kan få ditt apparat. Dette konseptet er spesielt rettet mot kvinner. Noen kan føle at dette er en mer komfortabel måte å trene på uten å føle at alle legger merke til progresjonen og innsatsen.

De mest utbredte typene treningssentre i Norge, er sentre som tilbyr fri tilgang til apparater og frivekter, og i tillegg tilbyr timer av forskjellig type hvor du kan trene sammen med andre. Her har man ofte også tilgang til personlig trener som kan hjelpe med å komme i gang med et treningsopplegg. Som en konkurrent til denne formen for sentre, er det i de siste årene dukket opp en versjon av disse sentrene som vil gi deg best mulig pris ved å minimere konseptet de tilbyr. På disse sentrene får du i utgangspunktet kun tilgang til apparater og frivekter. De fleste av disse kan også tilby personlig trener, men da må du bestille i forkant for at noen skal være til stede. Etter press fra brukerne, har også noen av disse sentrene begynt å tilby noen timer for fellestrening.

Personlig trening

Mange måter å trene på ved et treningssenter

Det er mange måter å trene på ved et treningssenter. Du kan, om du ønsker det, velge å trene på egenhånd. Da kan man for eksempel varme opp på en ergometersykkel, og trene forskjellige muskelgrupper med apparater etter man er varmet opp. Mange vil heller bruke frivekter enn apparater, men apparater kan være å foretrekke om man ikke ønsker å lære seg teknikken nødvendig for å unngå skader med frivekter. Nybegynnere kan spesielt ha nytte av apparatene. Her kan man velge om man vil trene utholdenhet med apparatene, eller om man ønsker å bygge musklene større. Man bruker samme apparatene til begge mål, men velger forskjellige måter å trene på for å oppnå det ene aller det andre resultatet.

Alternativet til dette kan være aerobisk trening sammen med andre i felles treningstimer med alt fra sykling, til styrke og sirkeltrening, i tillegg til tradisjonelle aerobiske øvelser.

Personlig trener

Det er lurt for nybegynnere å benytte seg av personlig trener for å lære hvordan man bør trene for å oppnå det ene eller det andre målet. De hjelper deg å finne frem til et antall øvelser som fører deg i den retningen du ønsker. Treneren blir med deg rundt og gir hint og tips underveis et antall ganger inntil du kan klare seg selv. Etter det, kan du bestille personlig trener når du måtte ønske, mot et lite tillegg i prisen.

Jevnlig trening

Når man skal holde seg i form er det viktig med jevnlig trening. Sett av faste tidspunkter gjennom uka, og forsøk å trene på disse tidspunktene uten unntak.

De fleste kan ha nytte av å trene på et treningssenter. Dette er ofte den enkleste måten å komme i gang på og du kan få hjelp av en personlig trener.

Kategori: Helse og livsstil

Stikkord: ,