Vandrehjem i Bergen

Vandrerhjem i Bergen

Det er sjeldent noe problem å ordne overnatting i Bergen, i det som er landets nest største by målt i innbyggertall. Bergen er dessuten en stor turistby, som i sommerhalvåret tiltrekker seg mange hundretusener av utenlandske og norske turister. Men overnatting i Bergen er ikke nødvendigvis rimelig – tvert imot så viser undersøkelser at byen er en av landets dyreste på når det kommer til hotellpriser. For et dobbeltrom på et av de mange sentrumshotellene på man regne med å punge ut mellom 1000 til 2000 kroner per natt, noe som er en stiv pris for de aller fleste.

Men det finnes alltid noen bedre alternativer, og i dette tilfellet vil det være å oppsøke et vandrerhjem i Bergen. Da kan man bo sentralt og rimelig, samtidig som man får mange av de samme fasilitetene som hotellene tilbyr. På et vandrerhjem bor man for så lite som 190 kroner per natt – en pris som de færreste hoteller kan konkurrere med. Les videre for å finne ut hvilke vandrerhjem i Bergen vi anbefaler!

Billig overnatting på Bergen YMCA Hostel

Kanskje det aller beste alternativet blant de flere vandrerhjem i Bergen, er Bergen YMCA Hostel. Siden tidlig 90-tall har de tatt imot turister, backpackere, entreprenører og idrettslag som behøver overnatting i Bergen. På 2000-tallet ble det dessuten investert over 20 millioner kroner i bygningen, som gjør at Bergen YMCA Hostel holder meget høyt nivå til vandrerhjem å være. Dette har på ingen måte gått utover prisene, og man kan her bo billig og sentralt over mange dager.

Hvis man ikke har noe imot å dele rom med andre – noe som er tilfellet på de fleste vandrerhjem i Bergen – så kan man få overnatting i sovesal for så lite som 195 kroner/natten, med sengetøy inkludert. Da har man også tilgang til moderne baderom, gjestekjøkken og felles oppholdsrom med TV-hjørne og datamaskin med internett. Hvis man ønsker å bo privat med eget bad, så kan man investere i et privat rom med en, to, fire eller seks senger, noe som kanskje spesielt egner seg for familier eller grupper. Da vil prisen være fra 230 til 600 kroner per person, alt avhengig av hvor mange man er.

Selv om man bor på vandrerhjem i Bergen, så behøver man ikke å bo usentralt. Bergen YMCA Hostel ligger midt i sentrum, like ved turistinformasjonen i byen. Man kan ta seg til fots rundt om i Bergen sentrum, eller benytte seg av den forbipasserende kollektivtrafikken. Det er kun ti minutter å spasere til togstasjonen og rutebusstasjonen som gir deg uendelig med reisemuligheter.

Andre vandrerhjem i Bergen

Bergen er en by med flere vandrerhjem, som har både sentral og usentral beliggenhet. Ønsker du å bo noe utenfor sentrum – og faktisk litt oppi skråningen mot byfjellet Ulriken – så vil et opphold på Bergen Vandrerhjem Montana være midt i blinken. Det er forholdsvis billig, og ligger på et rolig sted utenfor den verste sentrumsstøyen. Også her bor man under moderne fasiliteter og prisen blir på det laveste dersom man sjekker inn på en av de mange sovesalene. Dersom du ønsker å låne penger til å bruke på hotellopphold, så kan det være smart å bruke en lånekalkulator før du eventuelt tar opp et lån.

Et annet alternativ er Marken Gjestehus, som også er et vandrerhjem sentralt i Bergen. Dette hostellet har lang erfaring med backpackere og ryggsekkturister, men tar tillegg i prisen dersom du ikke har med sengetøy eller håndklær. Det koster dog ikke mye, verken for overnatting eller for «ekstrautstyr», og beliggenheten er såpass sentral at den passer for de aller fleste som trenger overnatting i Bergen.

Kategori: Reiseliv